Museu Arqueològic i Paleontològic

La majoria de restes arqueològiques i paleontològiques trobades a la Cova del Toll, així com a la Cova de les Toixoneres i diversos dòlmens del Moianès, es troben exposats en aquest espai del Museu de Moià. Recorda que amb l’entrada de la visita guiada a la Cova del Toll tens accés gratuït al museu.

Al llarg de les diverses sales trobaràs una exposició vertebrada en quatre àmbits diferenciats:

🐚 Restes fòssils. Una mostra d’aquells organismes marins que van habitar, 38 milions d’anys enrere, al Moianès durant l’Eocè.

🐻 Fauna del Quaternari. El principal protagonista, l’os de les cavernes, no és l’únic animal que va tenir presència a les Coves del Toll. Va estar acompanyat per nombroses espècies de carnívors, com el lleó de les cavernes, i herbívors, com el rinoceront llanut.

⚱️ Cultura material. Els humans també van deixar el seu rastre, cosa que s’evidencia a través dels materials antròpics (ceràmica, lítica, indústria òssia i objectes metàl·lics) tant del Neolític com de l’Edat del Bronze.

💀 Restes humanes. La Cova del Toll no només es va utilitzar com a espai domèstic, altrament es va fer servir com a espai sepulcral. Alguns dels cossos recuperats es presenten recreant l’àmbit funerari on van ser trobats.

Endinsa’t en les sales del Museu Arqueològic i Paleontològic a través d’un recorregut en 360º fent clic aquí.