Museu - Casa natal de Rafael Casanova

Rafael Casanova neix a Moià

HEROI DE LA DEFENSA DE LA CIUTAT DE BARCELONA EL 1714

Al poble de Moià hi ha la casa on va néixer l’any 1660 en Rafael Casanova, Conseller de la Ciutat de Barcelona i heroi de la defensa d’aquesta durant el setge de la ciutat per les tropes borbòniques el 1714. Actualment la casa és el Museu Rafael Casanova.

L’EDIFICI DATA DE L’ANY 1570

L’edifici que ja existia el 1570, va ser adquirit a mitjans del s. XVII per la família Casanova que el va ampliar.

Conserva una bella finestra gòtica i a la planta noble, es pot veure la decoració pictòrica de la planta noble del s. XVIII, amb el cicle d’Ester.

ELS ORÍGENS FAMILIARS

Rafael Casanova i Comes va néixer a Moià pels volts de l’any 1660. Fou un dels onze fills de Rafael Casanova i Solà, natural de Moià, i de Maria Comes i Sors, originària de Granollers. En el moment del seu naixement, els Casanova gaudien d’una sòlida posició econòmica. Propietaris de masos i terres, es dedicaven al comerç del gra i la llana.

La família tenia una llarga tradició de participació en els afers públics. Francesc Casanova (avi) havia estat capità de la Santa Unió, lluitant contra els bandolers, i Rafael Casanova (pare) havia estat cap del sometent del Moianès (1650), conseller de la vila (1652), sotsveguer de Moià i el Moianès (1659) i, poc abans de la seva mort (1682), batlle reial de la vila.

ACTUALMENT ÉS UN MUSEU

És el Museu de Rafael Casanova on hi trobem una explicació de la vida de Rafael Casanova, l’arxiu municipal i el museu arqueològic i paleontològic de Moià.

Horaris de visita del Museu Rafael Casanova

(Mesures Covid instaurades)

     DESCARREGAT ELS HORARIS

  * La venda d’entrades finalitzarà 30 minuts abans del tancament del monument.


    DESCARREGAT LES TAXES

 

museu_rafael_casanova3

Serveis

(Mesures Covid instaurades)

EL MUSEU RAFAEL CASANOVA OFEREIX:

Serveis adaptats per a persones amb minusvalies.

Servei de visites guiades prèvia concertació al teléfon 93 820 91 34  o al 938300143 (Dl-Dv de 8 a 14:30h).


-Recepció amb Botiga de records.

activitats_grup6

Visita Casc Antic, Museu de Moià i casa Natal Rafael Casanova

(Mesures Covid instaurades)

Una altra activitat per grups és una visita guiada pel casc antic de Moià (inclou l’interior de l’església) i complementada amb la visita guiada al Museu Arqueològic i Casa Natal Rafael Casanova, prèvia concertació al Museu de 8h a 14:30 al telèfon: 93.820.91.34

Lloc de trobada per l’inici de la visita serà el Museu.
L’activitat té una durada total entre 1 h 45 m i 2 h.
Cada grup de visita guiada és recomanable que no superi les 25 persones, excepcionalment podria ser de 30 a 35 persones, si la situació ho requerís.

expert_historiador

Pregunta-ho a l'historiador

Tot el que vulguis saber sobre el món dels historiadors és al teu abast, pregunta el què vulguis (sobre el museu Rafael Casanova, la història de Rafael Casanova…).