RESTAUREM LA PEÇA MMO08496

El Museu de Moià ha pogut restaurar una de les peces emblemàtiques de la seva colecció arqueologica, la MMO08496, gràcies a una subvenció de la XML de la Diputació de Barcelona. La intervenció de llarga durada, realitzada per una restauradora arqueològica, ha consistit en alliberar l’esquelet neolític (5000aC aprox) provinent de les Coves del Toll de Moià conegut com a IAIA, del llit de guix en el que es va dipositar als anys 70, consolidar-ho i restaurar-ho per millorar la seva conservació i per poder ser presentat a la sala de l’exposició permanent del Museu.

Les tasques de restauració s’han realitzat durant un any i han suposat una feina necessitada de temps degut a la seva complicació. L’esquelet ha hagut de ser excavat del guix amb un mètode similar al que s’utilitza en arqueologia, al mateix temps que s’han hagut de consolidar les restes i posteriorment restaurar-les basant-nos sempre en el criteri arqueològic.

Un cop feta la restauració, la inhumació ha estat retornada a la sala permanent on el visitant del museu pot observar les restes que s’han conservat i que s’han presentat respectant la forma original en la que es va trobar a la cova l’any 1954 i que també es va respectar al ser dipositada al llit de guix.

Deja un comentario