Coves del Tollcoves del toll

COVES DEL TOLL VISITES PARTICULARS ACTIVITATS ESCOLARS GRUPS LA BOTIGA MUSEU ARQUEOLOGIC MUSEU RAFAEL CASANOVA ARXIU HISTORIC FONS DEL MUSEU NOTICIES AGENDA D'ACTIVITATS ENLLAÇOS
FONS DEL MUSEU

2018

 

RESTAUREM LA PEÇA MMO08496

Els procesos de restauració de patrimoni es donen en tots els museus del món i depenen com sempre de les possibilitats dels equipaments que el custodien.

En aquest cas, el Museu de Moià, gràcies a una subvenció de la XML de la Diputació de Barcelona, començarà aquest estiu el projecte de intervenció en una de les peces emblemàtiques de la col·lecció Arqueològica i que normalment forma part de l'exposició permanent del Museu. La peça amb número de registre MMO08496 coneguda per molts com la IAIA serà intervinguda en un procés de llarga durada. Es tracta d'un individu d'edat avançada del Neolític (5000aC aprox) procedent del jaciment prehistòric de les Coves del Toll de Moià.
 

 

 

 

L'actualitat del fons del museu

 

Museu història de Moià

Moià gaudeix d'una gran riquesa patrimonial. Al Museu Municipal hi ha una important col·lecció fotogràfica, etnològica, pictòrica, escultòrica, arqueològica i paleontològica que ens recorda la importància de la vila des d'època Prehistòrica a la Contemporània.
Una petita part d'aquestes col·leccions està exposada a les sales permanents de l'edifici Casa-Natal de Rafael Casanova i la majoria es troba a les reserves del Museu Municipal.

Enguany, gràcies a la realització de la catalogació en curs del fons del Museu es calcula que hi ha un  nombre aproximat  entorn a les 50.000 peces, incloent-hi les col·leccions Arqueològica i Paleontològica.

 

Museu història de Moià Museu història de Moià Museu història de Moià Museu història de Moià

Cal destacar

History museum in Moia, near Barcelona

Cal destacar la col·lecció Arqueològica i Paleontològica del Museu Municipal de Moià.
Les restes de fauna del Quaternari trobades a les Coves del Toll són una de les més importants d'Europa i en especial les restes d'ós de les cavernes fent d'aquest jaciment el més important a nivell de la península en restes d'aquest animal.

Cal esmentar també la importància de restes d'època Neolítica i del Bronze  d'hàbitat  i zona d'enterament a la cova del Toll i les últimes troballes òssies d'homo neandertal a la cova de les Toixoneres en el mateix complex càrstic. Del període Epípaleolític destacar el jaciment veí de la Bauma del Gai, exahurit el 2015, en mateix municipi.

Museu història de Moià Museu història de Moià Museu història de Moià

També...

Museu casa Natal  Moià

 

Pregunta-ho a la restauradora

       

Vols saber com es conserven i restauren les peces arqueològiques? Pregunta-ho!

Envia'm un correu-e

Formulari de consulta del museu

Valid XHTML 1.0 Transitional